Een nieuwe methode

Vindt u het verdoven vaak eng, pijnlijk of spannend? Of heeft uw kind binnenkort een verdoving nodig bij een bepaalde behandeling en ziet uw kind er tegenop? Deze pijnloze methode met de Quicksleeper zal het verschil maken waardoor u wellicht zelfs van uw angsten afkomt! Het is een computergestuurde verdoving die direct in het kaakbot wordt aangebracht. Deze manier van verdoven wordt intraossale (in het bot) verdoving genoemd. Als u het zo leest, klinkt het waarschijnlijk enger dan het is. Het bot is in principe gevoelloos buiten de hoofdzenuwbanen, dus zal deze manier van verdoven pijnloos zijn.

Hoe werkt de Quicksleeper?

Allereerst wordt het tandvlees oppervlakkig voor verdoofd met een ultradun naaldje. Door de speciale vorm van de naald in combinatie met de computergestuurde toedieningssnelheid van de anesthesie zult u geen pijn ervaren.

Vervolgens boren wij met dezelfde naald langzaam en gecontroleerd in het bot. Eenmaal op de juiste plaats in het bot kan de verdoving druppelsgewijs in de binnenzijde van het kaakbot worden aan aangebracht. De verdovingsvloeistof komt daardoor direct rond de wortels van de tanden en kiezen terecht en zal de verdoving onmiddellijk werken.

Geen verdoofd gevoel bij lippen en tong

Het voordeel van deze manier is dat de lippen en tong geen verdoofd gevoel zullen hebben en ook heeft u geen risico meer op lipbijten. Daarnaast werkt deze manier van verdoving altijd en onmiddellijk. Het verdoven is nagenoeg pijnloos! Het zetten van de verdoving met de Quicksleeper duurt wel iets langer dan de verdoving die u bij ons bent gewend, maar het werkt wel direct, waardoor u niet meer hoeft te wachten tot de verdoving is ingewerkt. De verdoving werkt meestal 30-60 minuten door, dit is wel afhankelijk van de behandeling.

Is de Quicksleeper geschikt voor kinderen?

Bij kinderen is het zeker mogelijk om te verdoven met de Quicksleeper. Zeker wanneer uw kind er tegenop ziet en wat angstig is voor de tandartsbehandelingen is deze methode ideaal. Tot nu toe hebben wij alleen maar positieve ervaringen van de kinderen én ouders. Het enige nadeel kan zijn dat het iets langer duurt voordat de verdoving is aangebracht en uw kind dus iets langer stil moeten kunnen liggen. Dit gaat echter wel goed, omdat het pijnloos is.

Is uw kind 8 jaar of jonger, dan kunnen wij de Soan gebruiken in plaats van de Quicksleeper. Deze hoeft niet in het bot geboord te worden en ook hier voelt uw kind niets van!

Neem contact op

Mocht u vragen hebben over de Quicksleeper of de Soan, dan kunt u ons gerust bellen of mailen. Klik op de onderstaande knop en neem contact op met één van onze vestigingen in Barneveld of Voorthuizen.

Neem contact op

  • Mondzorg voor mensen met een verstandelijke beperking

    30 november 2023

  • Thuis uw tanden bleken

    12 oktober 2023

  • Invloed van mondgezondheid op gehele gezondheid

    08 september 2023