De preventieassistente

Wanneer u last heeft van het regelmatig ontstaan van gaatjes; tandsteen of aanslag op het gebit; vieze smaak of slechte adem of problemen met de mondverzorging, dan zal uw tandarts, u binnen onze praktijk, verwijzen naar de preventieassistente. Tijdens dit bezoek wordt uw gebit gereinigd en gepolijst. Indien nodig krijgt u een poetsinstructie over de manier waarop u uw gebit zo goed mogelijk kunt reinigen. De taken die door de preventieassistente en de mondhygiëniste worden uitgevoerd zijn in eerste instantie gericht op preventie: het voorkomen van gaatjes in tanden en kiezen (cariës) en het voorkomen van tandvleesaandoeningen.

Tandsteen verwijderen en polijsten

Als tandplak langere tijd aanwezig blijft op het tandoppervlak kan het verkalken en hard worden. Dit wordt tandsteen genoemd. Tandsteen ontstaat vooral vlak onder het tandvlees en achter en tussen uw tanden. Dit zijn namelijk de plekken die vaak worden vergeten tijdens het tandenpoetsen. Tandsteen kan niet meer verwijderd worden door goed te poetsen en dient professioneel te worden weggehaald.

Tandsteen kan op den duur problemen aan het tandvlees veroorzaken. Het is daarom van belang dat tandsteen wordt verwijderd. Het is natuurlijk beter om tandsteen te voorkomen. Poets daarom minstens twee maal per dag uw tanden met een fluoride tandpasta en reinig op de manier waarop dat aan u is geadviseerd.

De mondhygiëniste

Indien uw tandvleesproblemen uitgebreider zijn, wordt u gevraagd een afspraak te maken bij onze mondhygiëniste. Zij zal samen met u werken aan het herstel van uw mondgezondheid.

  • Snus: het betere roken?

    23 mei 2024

  • Is elektrisch tandenpoetsen beter?

    25 april 2024

  • Wolf in het gebit

    04 april 2024