De plaatprothese

De plaatprothese ziet er als volgt uit: hij is gemaakt van een tandkleurige kunsthars en zit gedeeltelijk vast aan resterende tanden en kiezen door middel van ankers van metaal of tandkleurig materiaal.

De frameprothese

Dit is een duurdere variant van de plaatprothese, waarbij het frame een metalen basis heeft. Het draagcomfort van het frame is veel beter en veel vriendelijker voor het tandvlees omdat de frameprothese rust op de overgebleven tanden en/of kiezen terwijl de plaatprothese rust op het slijmvlies van de mond.

De volledige prothese

Indien alle tanden en kiezen ontbreken of moeten worden getrokken zal er sprake zijn van een volledige prothese. Soms is het mogelijk om de prothese te laten rusten op de overgebleven wortels, in dit geval spreken we van een overkappingsprothese. Dit hangt uiteraard af van de kwaliteit van de wortels. Het voordeel van deze prothese is vormbehoud van de kaak en hierdoor beter houvast voor de prothese. Wanneer eigen wortels niet meer aanwezig zijn kunnen we kunstwortels plaatsen. Dit zijn implantaten. Deze implantaten kunnen geplaatst worden in onze praktijk.

Binnen onze praktijk hebben wij zeer veel ervaring met het maken van protheses. We luisteren goed naar de wensen van de patiënt.

 • Samen met de patiënt kunnen we de kleur en de vorm bepalen van de tanden
 • Eventuele lipvulling komt aan de orde
 • Patiënt kan foto’s meenemen en aan de hand hiervan kunnen we een tandopstelling nabootsen

Onze patiënten geven aan dat ze zeer tevreden zijn over de samenwerking van tandarts en tandtechnieker. Het draagcomfort en de natuurlijke uitstraling worden geprezen.

 • Snus: het betere roken?

  23 mei 2024

 • Is elektrisch tandenpoetsen beter?

  25 april 2024

 • Wolf in het gebit

  04 april 2024