Tandheelkundige behandelingen

Bij ons kunt u terecht voor alle onderdelen van de tandheelkundige zorg. Daarbij maken wij gebruik van moderne apparatuur en technieken. In al onze behandelingen staat een duurzaam behoud van uw gebit centraal. Uit de combinatie van onze professionele kennis, de status van uw gebit en uw persoonlijke wensen kiezen we in overleg met u de best passende behandeling.

Ook in de tandheelkunde geldt, voorkomen is beter dan genezen. Het is belangrijk om uw gebit regelmatig te controleren, op deze manier voorkomt u gaatjes of erger. Met goed onderhoud voorkomt u mogelijk langdurige of ingrijpende behandelingen.

Preventie en mondhygiëne

Vrijwel alle gebitsproblemen zijn terug te voeren op het onvoldoende schoonhouden van de tanden en kiezen. Wij investeren daarom veel tijd en moeite in mondhygiëne.

Kroon- en brugwerk

Een kroon is een speciale overkapping van metaal of porselein (of beide), die over een beschadigde of sterk gevulde tand of kies wordt aangebracht.

Zenuwbehandeling (wortelkanaal)

Een behandeling van uw wortelkanaal is nodig bij acute kiespijn of als een tand of kies ontstoken is. Dit laatste hoeft trouwens niet altijd te betekenen dat de tand of kies op dat moment ook pijnlijk is.

Implantologie

Een implantaat wordt geplaatst om één, meerdere of zelfs alle tanden en kiezen te vervangen. Een tandimplantaat is een titanium kunstwortel van ongeveer 8 en 16 mm lengte, die in de kaak wordt geschroefd.

Protheses

Protheses dienen ter vervanging van ontbrekende tanden en/of kiezen. Het kan zijn dat er maar enkele tanden of kiezen ontbreken. In dit geval kiezen we voor een plaat- of frameprothese.

Parodontologie

De behandeling van parodontitis is erop gericht om de tanden en kiezen met bijbehorend worteloppervlak plaque en tandsteen vrij te maken en te houden.

Kosten

De Nederlandse Zorgautoriteit heeft in samenspraak met de beroepsverenigingen de tarieven vastgesteld. Bekijk hier de tarieven en facturatie van de diverse behandelingen binnen onze praktijk.

  • Krentenbaard: wat is het en hoe behandel je het?

    29 oktober 2024

  • Waarom moet de tandarts een foto maken van mijn gebit?

    04 oktober 2024

  • Kiespijn: wat nu?

    05 september 2024