Vergoeding vanuit de zorgverzekering

Deze behandeling is relatief kostbaar, dus deze wordt vaak aangevraagd bij de verzekering. Wanneer de verzekering het met de tandarts eens is dat de kaak zodanig dun is dat een normaal optimaal gebit niet meer kan functioneren, vergoeden zij de behandeling.

Hoeveel implantaten zijn mogelijk?

In de onderkaak wordt vaak gekozen voor 2 tot 4 implantaten met daarop drukknoppen of een steg (drukbalk). De bovenkaak heeft zachter bot waardoor hier vaak wordt gekozen voor 4 tot 6 implantaten met een steg.


Voorbeeld van een stegconstructie


Voorbeeld van drukknoppen

De behandeling

De implantaten (soort titanium schroeven) worden meestal eerst in de kaak geplaatst en moeten daarna nog een tijd vast groeien dit zal ongeveer 6 weken zijn. Na de eerste 2 dagen na de behandeling is het wel verstandig om rustig aan te doen. De napijn valt meestal erg mee vooral bij de behandeling in de onderkaak omdat deze meestal minder ingrijpend is.

Maak een afspraak

Heeft u interese in een klikgebit? Tandartsenpraktijk Vermeulen staat voor u klaar! Klik op de onderstaande knop en maak een afspraak bij één van onze vestigingen in Barneveld of Voorthuizen.

Neem contact op

  • Van eigen tanden naar een kunstgebit

    30 december 2021

  • Gaatjes in het melkgebit

    16 december 2021

  • “Mijn kind heeft gele kiezen… hoe komt dat?”

    02 december 2021